ALUEVAALIT 2022, Etelä-Savo

Olen Laura Hämäläinen, 26, mikkeliläinen. Kahden koiran omistaja, yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja töissä eduskunnassa kahden kansanedustajan avustajana.

Olen yhteiskunta-aktiivi, järjestötoimija ja syvästi sitoutunut kehittämään kotiseudun elinvoimaa ja tulevaisuutta. Mikkelin kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja ja maakuntavaltuutettu.

Minua voi äänestää aluevaaleissa numerolla 189.

MITKÄ ALUEVAALIT?

Historiallisen sote-uudistuksen myötä sosiaali- ja terveyspalvelut sekä palo- ja pelastustoimi siirtyy kunnilta hyvinvointialueiden järjestettäväksi. 

Näistä asioista kotiseudullamme vastaa siis tulevaisuudessa Etelä-Savon hyvinvointialue, jonka ylintä päätösvaltaa käyttää vaaleilla valitut aluevaltuustot. 

Vaalipiiri on koko Etelä-Savon laajuinen. 

Aluevaaleissa kyse on siitä huolenpidosta, tuesta ja turvasta, jota jokainen suomalainen tarvitsee jossain vaiheessa elämäänsä. Sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimesta päätettäessä on kyse kotiseutumme kannalta kaikkein olennaisimmista asioista – eteläsavolaisten hyvinvoinnista. Tehdään yhdessä Etelä-Savosta entistäkin parempi.

Ennakkoäänestysaika kotimaassa 12.-18.1.2022. Varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022. Käytä ääntäsi.

VAALITEEMAT?

Parempaa sotea

Sosiaali- ja terveyspalveluiden kaikkein keskeisin asia on ihmisten hyvinvointi ja sen edistäminen. Henkilöstön hyvinvointiin, työkykyyn ja jaksamiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Organisaatiouudistus täytyy toteuttaa sujuvasti, toimivasti ja onnistuneesti. Eurot on käytettävä maakunnassamme viisaasti, eteläsavolaisten parhaaksi.

Lähipalveluperiaate

Digipalvelut ovat tulleet jäädäkseen, ja niitä on kehitettävä edelleen asiakkaan tarpeet edellä. Kuitenkin myös kasvokkaista palvelua ja apua on saatava läheltä – jokaisessa kunnassa ja liitoskunnassa täytyy olla vähintään yksi sosiaali- ja terveysasema. Katvealueille palvelua pyörien päällä. Palo- ja pelastustoimi paikalle nopeasti ja luotettavasti.

Mielen terveyttä

Mielenterveyden edistämisestä on tehtävä seuraava Suomen suuri yhteinen ponnistus. Etelä-Savon hyvinvointialueella mielen hyvinvointiin on panostettava kuten fyysiseenkin hyvinvointiin. Mielenterveyden haasteissa tavoitteena on oltava tehokasta ennaltaehkäisyä, aina apua tarvitsevalle ja toimiva hoitoketju – yhden luukun periaatteella.