Nuorten mielenterveyteen on panostettava

Keskustelimme yhdessä muiden Etelä-Savon aluevaaliehdokkaiden kanssa nuorten hyvinvoinnista Ylen vaalichatissä. Keskustelussa nostettiin hyviä näkökulmia esiin ja opimme uuttakin keskusteluun osallistuneilta asiantuntijoilta.

Mielenterveysteema luonnollisestikin korostui. Onhan se tällä hetkellä yksi keskeisimpiä haasteita ratkoa. Pandemia, etäopinnot, erilaiset yhteiskunnan muutokset koettelevat nuoria.

Hyvinvointiin on panostettava jo ennen kuin haasteet alkavat kasaantua. Jokaisen mahdollisuus harrastaa, lähiyhteisöjen merkitys ja yhteiskunnan yhä sallivampi ja avoimempi keskusteluilmapiiri ovat tärkeitä painotuksia.

Apua on saatava silloin, kun sitä tarvitsee. Nopeasti, ensimmäisestä kontaktista. Etelä-Savon hyvinvointialueelle valmistellaankin jo tällaista ns. yhden luukun periaatetta yhteydenottojen vastaanottamiseksi ja käsittelemiseksi. Hieno juttu!

Avainsanoja täytyykin olla matalan kynnyksen palvelut, sekä kasvokkain että verkossa, perustason palveluiden vahvistaminen ja selkeät palveluketjut. Oppilaitoksissa tehtävä työ korostuu tietysti nuorten kohdalla erityisesti.

Ja se nuorten kuuleminen, kuunteleminen. Etelä-Savon maakunnallinen nuorisovaltuusto tekee hyvää työtä nuorten äänen kuulumisen edistämiseksi ja on Suomenkin mittakaavassa ollut edelläkävijä hyvinvointialueen toiminnassa. Maakunnalliselle nuorisovaltuustolle tuleekin antaa puhe- ja läsnäolo-oikeus hyvinvointialueen toimielimiin.

Vaalitilaisuudet ovat siirtyneet Etelä-Savon alueella nyt verkkoympäristöön.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s