Puhe: Mikkelin valtuusto 18.6.2018

Hyvä puheenjohtaja, valtuutetut ja muut läsnäolijat

En halua toistaa jo sanottua, mutta summaan hieman tätä keskustelua jota täällä on käyty: käsissämme on isoja asioita. Paketti tuo paljon hyvää ja paljon myös pohdittavaa. Kiitän kaikkia sen laatimiseen osallistuneita.

Uusia kouluja ja päiväkoteja ei voi hehkuttaa tarpeeksi. Oppiympäristöjen tulee elää ajassa ja terveiden ja turvallisten ympäristöjen takaaminen on äärimmäisen tärkeää. Kaikki oppimisen ympäristöt eivät kuitenkaan sovi kaikille. Siksi kouluverkon tulee säilyä tulevaisuudessakin tarpeeksi monipuolisena.

Mikkeli on kompakti ja joustava, sopivan kokoinen. Siksi juuri yksilön huomioiminen on meillä erityisen hienoa. Kaikkien rakenteellisten uudistusten jälkeenkin niin Mikkelin reunamilla, keskustassa, pienissä kuin suurissakin kouluissa on säilyttävä ihminen ja etenkin se pieni ihminen tekemisen keskiössä.

Hyvä kuulla, että kilpailutukset koulumatkojen liikenteeseen tulossa. Huoli koulumatka-aikojen kasvamiseen on selkeästi jaettu ja kyllä se minustakin on ihan aito huolen aihe.

Haluan korostaa sitä, että talouden taakkaa ei voi tuleville sukupolville jättää. Taloudesta tulee kantaa huoli, että palveluja voidaan kaupungissamme tarjota myös tulevaisuudessa. Ja juuri siksi tämä tulevaisuuteen katsova paketti on laadittukin.

Mikkelin rakenne muuttuu myös meistä riippumatta, mutta sitä pitää myös voida muuttaa. Ja meidän tulee kantaa huoli siitä, että tekemiemme muutosten lähtökohtana on mikkeliläinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s