Mikkelin lähidemokratiamalli – aluejohtokunnat jatkavat (puhe valtuustossa 9.11.2020)

Kiitos puheenjohtaja, arvoisa valtuusto ja muut etänä läsnäolevat.

Tämä on hyvä esitys tämä kaupunginhallituksen esitys. Tässä saadaan pidettyä aluejohtokuntien hyvistä puolista kiinni ja saadaan kehitettyä toimintaa aluejohtokuntien näkemyksen mukaan.

Kollegat ovat hyvin tuoneet esiin sen, että suhteessa pienillä euroilla saadaan isoa vaikutusta.

Kokonaisuudessa on joskus vaikea huomata niitä pieniä suuria asioita, joita nimenomaan aluejohtokunnat tekevät. Onneksi tämä työ on nyt tässä valtuustossa nostettu vahvasti esiin ja ilmeisen vieläpä yksimielisesti aluejohtokuntien tekemää työtä arvostetaan.

Tästä työstä muutamia esimerkkejä vaikkapa kuntoportaita, kuntoilulaitteita tai vaikkapa skeittiparkki joka Otavaankin on nyt tulossa nuorille. Nämä ovat valopilkkuja tämän kaiken keskellä.

Tämä toiminta lähtee alueelta käsin ja nämä ovat niitä täsmätoimia, jotka tulevat tarpeeseen ja ne ovat ympäri Mikkeliä erilaisia toimia. Valtuutetut tässä ovat nostaneet tärkeää asiaa esiin, että juurikin koko Mikkelin elinvoimaisuutta vetovoimaa, mutta lisäisin sanana vielä että pitovoimaa, sekä kuntalaisille että matkailijoille, mökkiläisille ja etäaikana tämä kaikki vaan korostuu.

Eli hyvä aluejohtokunnat ja eiköhän mennä tästä eteenpäin kohti entistä vahvempaa ja parempaa alueiden osallisuutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s