7+3 FAKTAA MINUSTALaura Hämäläinen, 26, Mikkeli

1. Työskentelen kahden kansanedustajan avustajana eduskunnassa.

2. Opiskelen viestintää ja vuorovaikutusta Tampereen yliopistossa. Maisteriopintoni ovat kesken ja gradun teko pian edessä. Olen valmistunut yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi.

3. Olen lähtenyt politiikkaan mukaan lukion jälkeisenä välivuotena ja saanut olla mukana monessa.
– Nykyään mm. Mikkelin kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtajana ja Etelä-Savon maakunnan valtuutettuna sekä Keskustan puoluevaltuuston jäsenenä. Toimin myös Etelä-Savon Keskustan piirin varapuheenjohtajana ja YK-liiton hallituksessa.
– Aiemmin mm. Pohjoismaisten Keskustanuorten hallituksen jäsenenä, Keskustanuorten kansainvälisenä sihteerinä ja Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtajana.

4. Olen kotoisin maalta, asunut Tampereella opiskeluaikana ja nyt arkeni jakautuu töiden vuoksi Mikkelin lisäksi Helsinkiin. Kuvaankin itseäni usein monipaikkaiseksi otavalaiseksi, koska kotiyhteisöni on tietysti edelleen Otavassa ja Mikkelissä.

5. Vapaa-aikaani käytän joko patikoiden ja luonnossa liikkuen tai esimerkiksi kirjoittaen tai maalaten. Tasapainon vuoksi katson myös usein samoja tuttuja hittisarjoja.

6. Minulla on kaksi ihanaa pientä koiraa: prahanrottakoira Pablo ja chihuahua Liisa.

7. Pidän ruoanlaitosta ja haluankin usein kokeilla uusia reseptejä. Oman keittiöni kulmakiviä ovat kotimaiset ja laadukkaat raaka-aineet sekä ripaus italialaista ruokakulttuuria.

+ 3 teemaani aluevaaleissa

1. Parempaa sotea

Sosiaali- ja terveyspalveluiden kaikkein keskeisin asia on ihmisten hyvinvointi ja sen edistäminen. Henkilöstön hyvinvointiin, työkykyyn ja jaksamiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Organisaatiouudistus täytyy toteuttaa sujuvasti, toimivasti ja onnistuneesti. Eurot on käytettävä maakunnassamme viisaasti, eteläsavolaisten parhaaksi.

2. Lähipalveluperiaate

Digipalvelut ovat tulleet jäädäkseen, ja niitä on kehitettävä edelleen asiakkaan tarpeet edellä. Kuitenkin myös kasvokkaista palvelua ja apua on saatava läheltä – jokaisessa kunnassa ja liitoskunnassa täytyy olla vähintään yksi sosiaali- ja terveysasema. Katvealueille palvelua pyörien päällä. Palo- ja pelastustoimi paikalle nopeasti ja luotettavasti.

3. Mielen terveyttä

Mielenterveyden edistämisestä on tehtävä seuraava Suomen suuri yhteinen ponnistus. Etelä-Savon hyvinvointialueella mielen hyvinvointiin on panostettava kuten fyysiseenkin hyvinvointiin. Mielenterveyden haasteissa tavoitteena on oltava tehokasta ennaltaehkäisyä, aina apua tarvitsevalle ja toimiva hoitoketju – yhden luukun periaatteella.

*Sivua muokattu 8.1.2021

Muutamia kuvia matkan varrelta:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s