Puhe kunnallisjärjestön syyskokouksessa: luja usko ihanteelliseen tulevaisuuteen

Arvon keskustalaiset,

Hyvät ystävät

”Luja usko ihanteelliseen tulevaisuuteen. ” Tätä peräänkuulutti jo Santeri Alkio.

Keskustan kentällä uskoa koettelee tällä hetkellä paitsi gallup-luvut, niin maailman mullistukset kuin myös meillä paikallisesti Mikkelin ja koko Etelä-Savon tulevaisuusnäkymät.

Mutta: tulevaisuususko. Sen avulla jaksaa rakentaa, olla mukana, tehdä työtä yhteiskunnallisen kehityksen hyväksi.

Hyvät ystävät,

Tämä matka Keskustan Mikkelin kunnallisjärjestön puheenjohtajana on ollut opettavainen ja täynnä haasteita. Osa ennalta-arvaamattomia, kuten globaalin pandemian tuoma muutospaine toimintaamme, osa tiedostettuja, kuten Keskustan kannalta historiallisen tärkeiksi tunnistetut kuntavaalit.

Kun minulle luottamusta suotiin 2019, koin tehtäväkseni viedä Mikkelin Keskustan kunnallisjärjestön kuntavaaleihin hyvässä kulmassa. Tuolloin sanoin puheenvuorossani silloin, että otan haasteen vastaan. Hyvä vaalityöryhmä, upea ehdokasjoukko ja ahkera kenttäväki mahdollisti torjuntavoiton. Myös sen jälkeisissä luottamuspaikkaneuvotteluissa saimme suurimpana puolueena vetää neuvottelut ja pärjäsimme hyvin. Nyt Mikkeliä luotsataan Keskustan johdolla.

Hyvät ystävät,

pidän kunnallisjärjestön puheenjohtajana toimimista kunniatehtävänä. Nyt omalta osaltani en kuitenkaan ole käytettävissä puheenjohtajaksi seuraavalle kaudelle. Olen antanut hyvin paljon itsestäni yhteisen menestyksen eteen menneissä kuntavaaleissa ja tämä projekti on nyt saatettu maaliin.

Isänmaan etu, puolueen etu ja lopuksi vasta oma etu. Keskustan toimijat nostavat tämän periaatteen usein esiin. Voisikin sanoa, että Mikkelin ja puolueen asia on viimevuosina mennyt erityisesti omien opintojen edelle. Joskus oma opinpolku on kuitenkin saatettava loppuun – etenkin, kun ikuinen opiskeluoikeus on päätetty jättää historiaan ja opinto-oikeus kaartuu minullakin nyt loppusuoralle. Pöytäkirjaan siis merkattakoot, että saatan maisteriopintoni valmiiksi kesällä 2022.

Arvoisat aateveljet ja sisaret,

Järjestötyö on kovaa työtä, jonka tekijät ansaitsevat kiitoksensa. Omalta puheenjohtajakaudelta haluan kiittää erityisesti kunnallisjärjestön puheenjohtaja Raija Suomista, vaalipäällikkö Vesa Sorasahia sekä varapuheenjohtaja Keijo Partiota kaikesta siitä tuesta, mitä olen puheenjohtajana saanut. Haluan kiittää koko kunnallisjärjestön hallitusta ja teitä keskustalaisia järjestöaktiiveja, jotka olette matkan varrella töitä tehneet tämän liikkeen hyväksi. Viimeisenä haluan kiittää kaikkia niitä rohkeita ehdokkaita, jotka kuntavaaleissa antoivat omaa aikaansa ja olivat valmiit laittamaan itsensä likoon arvojemme eteenpäin viemiseksi.

Tänään valitsemme uuden hallituksen sekä Mikkelin kunnallisjärjestön ehdokkaita tuleviin aluevaaleihin. Uutta kohti. 

Hyvät ystävät,

Mikkeli tai maailma ei ole vielä valmis. Kuten kautta Keskustan ja Maalaisliiton historian, tarvitaan aktiivisia tekijöitä. Ihmisiä, jotka haluavat viedä tätä maata parempaan suuntaan – ei itseään – vaan yhteistä hyvää varten. Ylisukupolvinen ajattelu sekä ilmasto-, että ympäristökysymyksissä, talouden peruskivissä tai ihmisten hyvinvoinnissa kantaa tätä liikettä vielä huomennakin.

Näitä kysymyksiä käsitellään myös tulevissa aluevaaleissa. Minä uskon Keskustan tulevaisuuteen ja siksi kannustankin kaikkia työhön tulevissakin vaaleissa. Kukaan ei tätä maata tai tätä liikettä kannattele yksin.

Lujaa uskoa ihanteelliseen tulevaisuuteen. Sitä on rakennettava tänäkin päivänä. Uskoa tulevaisuuteen, jossa yhteiskunta perustuu kestävälle pohjalle niin ilmaston kuin taloudenkin näkökulmasta, pohjaa toimintaansa yhteisöllisyydelle ja sydämen sivistykselle, ruokkii luovuutta, yritteliäisyyttä ja toimeliaisuutta sekä luottaa ihmiseen ja ihmisyyteen. Tätä työtä tekee kotiseutujen ja kotien Keskusta.

Arvoisat kunnallisjärjestön toimijat,

En ole mihinkään lähdössä. Vaikka nyt jätänkin kunnallisjärjestön puheenjohtajan tehtävän, niin lupaan teille, että tuen Keskustan ja tämän rakkaan kotiseudun edestä tehtävää työtä niiltä paikoilta, joihin tämä porukka minulle luottamusta tulevina vuosina osoittaa. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s