Hallitus panostaa itäisen suomen kehitykseen – visiotyötä tarvitaan

Suomen hallitus on päättänyt tulevan vuoden budjetista. Arjen peruskiviin satsataan, vastaantuloa tarvitaan hintojen noustessa.

✅Lapsiperheille ylimääräinen lapsilisä

✅Energiakriisissä apua kotitalouksille: määräaikainen sähkövähennys, pienituloisten suora sähkötuki ja sähkön alv:n alentaminen määräaikaisesti 10%:iin.

Itäiseen Suomeen kohdistettiin tärkeitä täsmätoimia. Itä-Suomen elinvoiman edistämisessä on kyse niin ihmisten tasavertaisesta hyvinvoinnista Suomen sisällä kuin myös kotimaan turvallisuudesta.

✅Ratahankkeita viedään eteenpäin: mm. Savon radan investointihankkeita edistetään

✅Osaajapulaan vastataan: 10 miljoonan euron paketti korkeakoulujen aloituspaikkoihin ja tutkimustoimintaan

✅Osaava työvoima liikkeelle: Alueellinen opintolainahyvitys etenee

✅Matkailuun panostetaan ja markkinointia kohdennetaan uudelleen: Visit Finland -hankkeeseen varataan 2 miljoonaa euroa Suomen maakuvan vahvistamiseen ja markkinointiin

✅Luonto- ja retkeilymatkailun edellytyksiä ja palveluja parannetaan 7,5 miljoonalla eurolla

✅Visit Saimaa -hankkeelle kohdennetaan jatkorahoitusta 0,5 miljoonaa euroa

Lisäpanostusta itäiseen Suomeen tarvitaan. Infraverkko vaatii toiminnallisuutta, tuulivoiman edistämiseksi löydettävä Suomen kokonaisedun ja tasavertaisen alueellisen kehityksen kannalta fiksuja ratkaisuja. Matkailuun haetaankin nyt uutta suuntaa.

Itäisen Suomen kehityksen suunnan merkitys on onneksi tunnistettu. Tarvitaan yhteisponnistusta eteenpäin.

❗️Merkittävää on, että itäisen Suomen kehitykseksi aloitetaan visiotyö yhdessä Työ- ja elinkeinoministeriön, alueen toimijoiden ja sidosryhmien kanssa. Pitkän tähtäimen kehitysohjelmaa (Itä-Suomi-sopimusta) me olemme esittäneet myös yhdessä Joensuun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jere Nuutisen kanssa. Tarvitaan lisää elinvoimaa, yrittäjyyttä ja työpaikkoja. Tulevaisuuden näkymiä.

Kuva Lappeenrannan puoluekokouksesta, jossa käytin puheenvuoron itäisen Suomen kehityksen puolesta ja pitkäjänteisen vision luomisesta. (Kuvaaja: Johannes Erkkilä)

”Koko Suomen kannalta – koko Suomen kehityksen kannalta, tasa-arvon, suomalaisten hyvinvoinnin kannalta – visioomme kannattaa panostaa.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s