”Mitä opiskelijat edellä – sitä koko Kaakkois-Suomi perässä” – Mikkelin Kaupungin tervehdys Kaakon Opiskelijakunnan vuosijuhlissa

Arvoisa opiskelijakunta Kaakko

Ja Kaakon läheiset ystävät 

Olen Laura Hämäläinen, Mikkelin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja ja saan kunnian tuoda rakkaan kotikaupunkini tervehdyksen tähän historialliseen tapahtumaan. 

Ensimmäiset vuosijuhlat. Juhlistamme tänään yhdessä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Kaakon 5+1-vuotista matkaa opiskelijaedunvalvonnan kiemuroissa, opiskelijayhteisön yhteisöllisyyden vahvistamisessa ja paikallisen opiskelijakulttuurin luomisessa. Työn hedelmä näkyy esimerkiksi tänän iltana, mutta sitä varmasti riittää kohti pyöreitä vuosia, ja sen yli. 

Opiskelijakunnilla on erittäin keskeinen merkitys opiskelijoiden hyvinvoinnin ja aseman edistämiseksi. Voinkin vain kiittää siitä työstä, mitä Kaakko tekee koko Kaakkois-Suomessa – ja valtakunnallisesti – opiskelijoiden edunvalvonnan edestä. Kaupunkipäättäjänä voin vakuuttaa teille, että viestinne on tärkeä, painava, Mikkelin, Etelä-Savon ja koko Kaakkois-Suomen tulevaisuuden puolesta.

Arvoisat läsnäolijat, 

Mikkeli on yksi opiskelijakuntanne kotikaupungeista, monen meistä koti.

Mikkelille Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on äärimmäisen tärkeä toimija. Ehdottomasti yksi tärkeimmistä elinvoiman ja aluekehityksen edistäjistä. Hankkeiden, projektien ja osaavan henkilökunnan tuoman osaamisen ja elinvoiman lisäksi virtaa kaupunkiimme tuo nimenomaan joukko opiskelijoita, jotka ovat valinneet Xamkin omakseen. Siitä olemme ylpeitä. 

Siksi kotikaupunkini puolesta voinkin sanoa, että teemme jatkuvasti kovaa työtä, että opiskelijat löytäisivät Mikkelistä oman paikkansa – opintojen aikana, ja sen jälkeen. Teemme jatkuvasti hyvää yhteistyötä alueemme korkeakoulutoimijoiden kanssa, ja nyt olemmekin tiivistämässä yhteistyötä nimenomaan opiskelijoiden näkökulmasta.

Voinkin ilokseni edessänne todeta, että olemme ottaneet työn alle muodostaa Mikkeliin uudenlaisen korkeakoulujen opiskelijafoorumin, jonka tavoitteena on kehittää Mikkelin kaupunkia entistä opiskelijaystävällisemmäksi sekä luoda opiskelijoille suora vuorovaikutusväylä ja vaikuttamiskanava Mikkelin kaupungin johtoon sekä entistä parempi mahdollisuus rakentaa verkostoa opiskelijoihin vaikuttavien toimijoiden välille. Toiminta on tarkoitus aloittaa tulevan vuoden 2023 aikana. 

Hyvät kuulijat, 

Seuraava viesti on erityisesti kohdennettu teille, hyvät opiskelijat

Vaikka opiskeluaika tuntuu usein raskaalta ja haastavalta – sanon tämän hyvin läheisen historian kokemuksesta – on se myös monella tavalla elämän parasta aikaa.

Mikkelin strategiaan on kirjattu visio mahdollisuuksien Mikkelistä. Ja mahdollisuuksien opiskelijakaupunki Mikkeliä – sitä me haluamme yhdessä kanssanne rakentaa. 

Mahdollisuuksia hakea omia teitänne ja joskus myös harhautua sivupoluille – esimerkiksi Kalevankankaan monipuolisilla liikuntareiteillä. 

Mahdollisuuksia katsoa kauas horisonttiin ja myös hengähtää hetkeksi – esimerkiksi Neitvuoren huipulla.

Mahdollisuuksia löytää jotain hyvin juurevaa ja historiallista kosketusta ihmisyyteen – vaikkapa Astuvansalmen kalliomaalauksilla.

Mahdollisuuksia vain olla ja viettää aikaa – vaikkapa kahviloissa, museoissa tai lukuisten järvien ja lampien rannoilla.

Mahdollisuuksia rakentaa – ystävyyssuhteita, uusia ideoita, kotianne ja tulevaisuutta.

Mahdollisuuksia haastaa itsenne, kokeilla rohkeasti ja yrittää jotain uutta – opintojen lisäksi vaikkapa uuden liikuntaharrastuksen äärellä tai sen uuden yritysidean parissa.

Mahdollisuuksia löytää itsenne aina uudelleen, oppia ja innostua. Niin oppikirjojen äärellä kuin jatkopaikan tanssilattiallakin.

Arvoisa juhlakansa,

Vielä kerran koko Mikkelin kaupungin puolesta sanon opiskelijakunta Kaakolle, teette tärkeää työtä. 

Mitä opiskelijat edellä – sitä koko Kaakkois-Suomi perässä. Jatkakaa haastamista, vahvaa yhteistyötä ja siltojen rakentamista ympäri koko Kaakon. Niin jatkuvasti teemme yhdessä paremmin. Ja niin sitä tulevaisuutta rakennetaan. 

Lämpimät onnittelut kuluneista vuosista, menestystä tulevaan ja oikein hyvää juhlailtaa meille kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s