Puhe valtuustossa: Mikkelin arvo veroprosenttikeskustelun takana (11.11.2019)

Arvoisa puheenjohtaja,

Hyvät valtuutetut ja muut läsnäolijat

Olemme tulleet tilanteeseen, jossa varmastikaan yksikään kuntalainen tai päättäjä ei haluaisi olla. Nyt kun täällä nappia painetaan, niin tulevaisuuttahan siinä linjataan. Sanottakoot, että kyllähän tuo korotus tuntuu tällä hetkellä tänäänkin kuultujen madonlukujen jälkeen ilmeisen välttämättömältä. Sanon tämän vakavin mielin.

Hyvät valtuutetut,

Haluan hieman haastaa hieman ehkä viimeaikoina vallinnutta ajattelua ja sanoa seuraavaa, jota en muista milloin viimeksi tässä salissa on tämä sanottu ääneen: Mikkelihän on aivan paras paikka asua ja elää. On tänään, on huomenna. Kun kovaa työtä tehdään, myös ylihuomenna. Kaikkihan ei ole meistä kiinni, mutta moni asia on.

Nyt kun taloutta joudutaan sopeuttamaan, on yhä tiukemmin pohdittava, miten Mikkeli tarjoaa sellaista arvoa jokaisen täällä aikaansa viettävän ihmisen elämään, että täällä halutaan viettää päivä tai viikko, vuosi tai vuosikymmen pidempään, kuin mitä muuten vietettäisiin? Miten Mikkeli tarjoaa tätä samaa arvoa yrittäjille ja yrityksille? Entä mökkiläisille, matkaajille? Perheille ja perheellistyville? Kai tätä kutsutaan vetovoimaksi ja pitovoimaksi, jotka täällä nousivatkin jo esiin.

Ei Mikkeli kilpaile opiskelijoista, tekijöistä, perheellisistä, matkailijoista tai kenestäkään muustakaan enää vain Helsingin tai Jyväskylän kanssa, se kilpailee Berliinin, Hongkongin ja New Yorkin kanssa.

Eli siis uudelleen: meidän on löydettävä Mikkelin arvo myös veroprosenttikeskustelun takaa. Kyllä siihen varmasti kuuluu Saimaata, toria, läheistä politiikkaa ja lähipalveluita. Vaikka mitä muuta.

Kyllä tänne Mikkeliin mukaan mahtuu ja tästä eteenpäin mennään. Samaa mieltä kanssavaltuutettujen kanssa, että yhteistyötä tässä tilanteessa tarvitaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s