Meidän on rakennettava paras mahdollinen koulu

Kirjoitus on julkaistu 5.3.2020 Mikkelin Kaupunkilehdessä ja Länsi-Savossa
Mikkelissä keskustellaan nyt eteläisen aluekoulun rakennusmateriaaleista. Mikkelin Keskustan kunnallisjärjestö ja valtuustoryhmä ovat sitä mieltä, että puukoulu on koululaisille paras vaihtoehto. Puukoulu parantaisi myös Mikkelin kaupungin mainekuvaa ja se voisi toimia vetovoimatekijänä.

Mielestämme puumateriaalivaihtoehto tulee aidosti selvittää tässä ja kaikissa tämän mittakaavan julkisen rakentamisen hankkeissa. Puurakentamisesta tulisikin tehdä julkisen rakentamisen muoto myös Mikkelissä.

Puun puolesta puhuu moni seikka: terveellisyys, ekologisuus, myönteiset aluetaloudelliset vaikutukset sekä ilmastoystävällisyys. Puu on materiaalina hengittävä ja viihtyisä ja tutkimusten mukaan puu- ja hirsitalojen vahvuuksia ovat hyvä äänieristys, kauneus, lämminhenkisyys ja kodikkuus.

Suomessa on viime vuosina rakennettu useita puukouluja ja meillä on puurakentamisessa pitkät perinteet ja korkea osaaminen. Puurakentaminen osana biotalouden kehittämistä on keskeinen osa Suomen talouden ja työllisyyden hoitoa. Puukoulun rakentaminen Mikkeliin on myös maakuntastrategian mukaista metsävahvuuksiemme hyödyntämistä ja sillä on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.

Puurakentamista ja puun käyttöä kehittämällä edistetään metsien kestävää käyttöä. Puurakentaminen on myös merkittävä ilmastoteko: rakenteissa ja kalusteissa puun sitoma hiili säilyy kymmeniä vuosia poissa ilmakehästä.

Laura Hämäläinen, Kaupunginvaltuutettu, Mikkelin Keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja

Pekka Pöyry, Kaupunginhallituksen jäsen, Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja

Petri Pekonen, Kaupunginhallituksen jäsen, Mikkelin seudun ympäristölautakunnan puheenjohtaja

Kirsi Olkkonen, Kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s