Jokainen ansaitsee turvallisen koulupolun.


Monet vanhemmat ovat olleet huolissaan koulumatkojen turvallisuudesta erityisesti pimeillä, liukkailla keleillä. Siksi Keskustan ryhmä otti tarkasteluun mikkeliläisten koululaisten koulumatkojen turvallisuuden.

Keskusta laati valtuustoaloitteen koulumatkojen turvallisuuden edistämiseksi ja kuljetusoppaan päivittämiseksi. Aloitteen vastauksessa todetaan, että nykyiset Mikkelin koulukuljetusperusteet ovat samanlaiset kuin monissa muissakin tarkastelluissa kaupungeissa ja kunnissa.


On tärkeää huomata, että koulumatkojen vaarallisuuskin on koulukuljetuksen peruste. Esimerkiksi talvikaudelle on mahdollista hakea muutosta kuljetuksiin. Tie voi olla hyvin erilainen kulkea aikaisin syksystä iltapäivällä, kuin pimeään aikaan talvella heti aamusta.


“Koululiitu- ohjelmaa käytetään koulutien vaarallisuuden tutkintaan ja tulkintaan. Koululiitu- luokitukset huomioidaan koulukuljetusten järjestämisessä sekä kuljetuksen noutopaikkojen määrittelyssä. Tarvittaessa käydään paikan päällä arvioimassa tilanne.”


Eli yksittäistä oppilasta koskevaa koulumatkaetuutta tai sen muutosta voi hakea erillisellä hakemuksella. Päätöksessä huomioidaan koulumatkan rasittavuus, vaikeus, koulumatkan vaarallisuus sekä koulumatkaan käytettävä aika.


On tärkeää, että turvallisuus huomioidaan kokonaisvaltaisesti ympäri Mikkelin. Kaupunginhallitus teki vastaukseen vielä hyvän lisäyksen: Oppilas- ja tapauskohtaisessa tarkastelussa on otettava huomioon koko Mikkelin alueella turvallisuus, pimeys, suurpetohavainnot, tiestön talvikunnossapito sekä muut liikenteelliset asiat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s