Puheenvuoro keskustan puoluevaltuustossa kuopiossa 26.11.2022: ”Melekoista mylläkkätä”

Arvoisa puheenjohtaja 
hyvät puoluevaltuutetut 
keskustalaiset 

No nyt! Melekoista mylläkkätä. Näin savolaisittain sanottuna.

Ajattelin puhua tänään jostain säväyttävästä. Päräyttävästä. Herättävästä. Puhun siis kuntien valtionosuuksista. 

Hyvä puoluejohto ja keskustapäättäjät eri toimielimissä – hyvinvointialueiden lähtö on hoidettava kunnialla maaliin. Mutta kunnialla on hoidettava myös kuntien asiat. Tässä luotan keskustaan. Johtavaan kuntapuolueeseen.

Monissa kunnissa taloussuunnitelmavuodet ovat nyt sumuiset. Sote-uudistusta etupainotteisesti keskustaan luottaen rakentaneet alueet ovat nyt suurten haasteiden edessä.

Sivistyksen, elinvoiman, hyvinvoinnin edistämisen eväät – ne edelleen säilyvät kuntien, seutukaupunkien, maakuntakeskusten näpeissä. Huolissani olen takautuvien palkkaharmonisaatioiden laskusta: se kun lankeaa juuri näille edelläkävijäkunnille jakaen Suomen kuntakenttää voittajiin ja häviäjiin. Lasku iskee pitkäjänteisesti näiden alueiden kehittämiseen leikatessaan tulevia valtionosuuksia. Tähän tarvitaan muutos. Pidetään koko Suomi mukana.

Arvoisa puheenjohtaja,

Keskustalle kiitosta. Etelä-Savon elinvoimaan satsattiin aivan viimeisimmissä hallituksen neuvotteluissa. Etelä-Savossa Mikkelin lentokenttäasia ratkaistiin, harkinnanvarainen valtionosuus myönnettiin ja Savonlinnan sairaalan päivystykseen panostettiin. 

Kiitos.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s